Is het tijd voor een vitamine-c boost? Maak dan eens een limonade vol vitamines. Ik kreeg de tip om thee te maken van een schijfje citroen, een paar peulen kardemom en een plakje gember. Een heerlijke vitamine-c boost en dus super voor je weerstand. Een heerlijke thee en deed me denken aan limonade. Na even speuren op Pinterest blijken er een tal van warme limonades te zijn. Ik heb de twee lekkerste voor je gemaakt; warme citrus limonade en de warme granaatappel limonade. Welke limonade moet ik absoluut nog eens maken?
Wat lees je in dit blog?
(lees verder onder de foto’s)
Lees ook: Wat kun je allemaal maken met en citroen?
Warme citrus limonade
- sap van 2 citroenen
- sap van 1 sinaasappel
- stukje verse gember (2 cm) in plakjes
- 1 theelepel agavesiroop
- 4 kardemom peulen
- takje munt
- kaneelstokje
- 300 ml heet water
Hoe maak je de vitamine c boost limonade
Doe alle ingrediënten in een steelpannetje en kook het maximaal 3 minuten op laag vuur. Draai het vuur uit en laat het nog even in het pannetje staan. Schenk de limonade door een zeef in een glas. Rietje erbij en ready to drink! Heb je meteen een flinke dosis vitamientjes te pakken. Mochten de kinderen de kardemom niet zo lekker vinden, dan kun je deze ook prima eruit laten.
Warme granaatappel limonade
- 1 granaatappel
- 2 schijfjes citroen
- 1 theelepel agavesiroop
- 2 takjes munt
Moeilijk om te maken?
Doe alle ingrediënten in een glas, giet er kokend water op, even roeren en klaar!
Lees ook: Nog meer heerlijke limonades om te maken
Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn
Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.
In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!
Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.
Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!
Lekkere recepten om ook eens te maken
Recept pasta alla norma van Bente
Sinds een paar maanden staat pasta alla norma hier regelmatig op het menu. Dat komt door Aaf en Lies de podcast (tip), hier komt het recept regelmatig voorbij….
Zandkoekjes met maandzaad en citroen
Alleen al om de geur zou je deze koekjes moeten bakken. Goddelijk! Zandkoekjes met citroen en maanzaad. Simpel, snel klaar koekjes en je hebt snel een hele stapel….
Warme lunch met Make & Take
Geluksmomentje wanneer je werklunch uit een warm soepje bestaat en een zelfgebakken brood ipv geplette boterhammen onderuit je tas. Het was toch vorige week vreselijk qua weer enzo….
Recept kokosmakronen met framboos
Ben je vergeten een cadeau te regelen voor een speciale gelegenheid? Geen zorgen, bak een flinke portie van deze heerlijke kokosmakronen met frambozen. Deze kokosmakronen zijn niet alleen…
Recept kwarkbrood met rozijnen
De tijd vliegt en voor je het weet, is het alweer tijd voor een gezellige voorjaarsbrunch! Ik hou van deze tijd van het jaar, vooral van het genieten…
Recept bokkenpootjestaart
Terug van weg geweest: het recept bokkenpootjestaart met tokkelroom. Anja is een goede vriendin en jaren geleden serveerde ze deze bokkenpootjestaart. Een familierecept en een dikke hit op…
Recept blondies met kokos, witte chocolade en frambozen
O, o, o wat zijn de dagen tussen Kerst en oud & nieuw gezellig! Volgepropt met leuke uitjes, nog teveel lekkers in de kasten en uitslapen. Volgende week…
Recept auberginedip (baba ganoush)
Het duurde even dat ik ze lekker vond. Ik weet nog precies waar dat omslagpunt lag. Tijdens een etentje bij wereldrestaurant Dara in Amersfoort kwam ik erachter hoe…
Een lunch van restjes
Voorkom voedselverspilling en maak met de Make & Take collectie van Brabantia de lekkerste lunches voor onderweg
Bloemkoolroosjes in zuur
Maak je borrelplank compleet met deze heerlijke zoetzure bloemkoolroosjes. Deze roosjes zijn ook heerlijk bij Oosterse gerechten, zoals bami, en zorgen voor een verfrissende twist. Je kunt de…
Recept cantuccini met een vleugje citroen
Het is weer tijd voor een zomers bakrecept met citroen, want bijna alles met een vleugje citroen is zomers! We maken: Cantuccini, zo lekker! Helemaal als ze bikkelhard…
Sorbetijs maken van sinaasappels
Joe, heb je het weerbericht voor volgende week al even bekeken? Zomer! Heerlijke dagen van 24 graden. Tijd om de tuin klaar te maken en de vriezer vol…
2 Comments
Christa
29 januari 2017 at 15:36Klinkt erg lekker!
Ik ga t us proberen!
CZK
Truusje
30 januari 2017 at 10:55Ziet er leuk uit!