Ben je vergeten een cadeau te regelen voor een speciale gelegenheid? Geen zorgen, bak een flinke portie van deze heerlijke kokosmakronen met frambozen. Deze kokosmakronen zijn niet alleen een genot voor de smaakpapillen, maar ook een ware uiting van liefde en waardering. In dit blog lees je het recept kokosmakronen.
Kokosmakronen: een eenvoudig recept voor een lekkere traktatie
Wat maakt onze kokosmakronen zo bijzonder? Ze zijn zoet en knapperig aan de buitenkant, zacht en sappig aan de binnenkant, met een vleugje zuurheid van de frambozen. Dit contrast van smaken maakt ze heel erg lekker. En het beste deel? Het maken van deze kokosmakronen is zo simpel dat iedereen het kan!
Wat lees je in dit blog
(lees verder onder de foto)
Wat heb je nodig voor ongeveer 14 flinke kokosmakronen
- 200 gram geraspte kokos
- 200 ml gecondenseerde melk
- 2 eiwit
- 2 handjes frambozen (diepvries mag ook)
Hoe maak je overheerlijke kokosmakronen thuis: een eenvoudig stap-voor-stap recept
Leg een vel bakpapier op de bakplaat en verwarm de oven voor op 180 graden. Neem 2 eieren, splits deze en klop het eiwit tot schuim. Ondertussen spatel je de kokosrasp (tip: haal het bij de toko) door de gecondenseerde melk. Vervolgens spatel je het opgeklopte eiwit erdoor. Als laatste verkruimel je met je vingers de frambozen en voeg je deze toe aan het beslag. Spatel alles voorzichtig door elkaar. Maak gelijke bollen met je handen of gebruik een ijslepel en leg deze op de bakplaat. Zorg voor wat ruimte tussen de bollen zodat ze kunnen uitlopen. Druk de bollen iets plat. Bak de kokosmakronen in 15 minuten tot ze lichtbruin zijn en laat ze daarna afkoelen op een rooster. Tip: ze zijn het allerlekkerst als ze nog een beetje warm zijn!
Lees ook: Ontdek heerlijke en gezonde recepten om je gasten te verwennen of van te genieten. Laat je inspireren en ga aan de slag in de keuken.
Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn
Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.
In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!
Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.
Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!
Ja, je kunt dit recept ook maken zonder frambozen. Je kunt het dan gewoon maken als kokosmakronen zonder de frambozen toe te voegen.
Ja, je kunt ook ander fruit gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan blauwe bessen, aardbeien of bramen.
Ja, je kunt de kokosmakronen bewaren in een luchtdichte container op kamertemperatuur gedurende 3-4 dagen.
Ontdek het traditionele recept voor boterkoek dat de rijke smaak en de textuur van deze Nederlandse favoriet tot leven brengt. Voor degenen die graag iets unieks willen maken, probeer dan de onweerstaanbare koekjes met amandelschaafsel. Deze koekjes, rijkelijk bestrooid met dun geschaafde amandelen, bieden een verfijnde twist aan je gewone bakervaring.
Recept pasta alla norma van Bente
Sinds een paar maanden staat pasta alla norma hier regelmatig op het menu. Dat komt door Aaf en Lies de podcast (tip), hier komt het recept regelmatig voorbij….
Zandkoekjes met maandzaad en citroen
Alleen al om de geur zou je deze koekjes moeten bakken. Goddelijk! Zandkoekjes met citroen en maanzaad. Simpel, snel klaar koekjes en je hebt snel een hele stapel….
Warme lunch met Make & Take
Geluksmomentje wanneer je werklunch uit een warm soepje bestaat en een zelfgebakken brood ipv geplette boterhammen onderuit je tas. Het was toch vorige week vreselijk qua weer enzo….
Recept kokosmakronen met framboos
Ben je vergeten een cadeau te regelen voor een speciale gelegenheid? Geen zorgen, bak een flinke portie van deze heerlijke kokosmakronen met frambozen. Deze kokosmakronen zijn niet alleen…
Recept kwarkbrood met rozijnen
De tijd vliegt en voor je het weet, is het alweer tijd voor een gezellige voorjaarsbrunch! Ik hou van deze tijd van het jaar, vooral van het genieten…
Recept bokkenpootjestaart
Terug van weg geweest: het recept bokkenpootjestaart met tokkelroom. Anja is een goede vriendin en jaren geleden serveerde ze deze bokkenpootjestaart. Een familierecept en een dikke hit op…
Recept blondies met kokos, witte chocolade en frambozen
O, o, o wat zijn de dagen tussen Kerst en oud & nieuw gezellig! Volgepropt met leuke uitjes, nog teveel lekkers in de kasten en uitslapen. Volgende week…
Recept auberginedip (baba ganoush)
Het duurde even dat ik ze lekker vond. Ik weet nog precies waar dat omslagpunt lag. Tijdens een etentje bij wereldrestaurant Dara in Amersfoort kwam ik erachter hoe…
Een lunch van restjes
Voorkom voedselverspilling en maak met de Make & Take collectie van Brabantia de lekkerste lunches voor onderweg
Bloemkoolroosjes in zuur
Maak je borrelplank compleet met deze heerlijke zoetzure bloemkoolroosjes. Deze roosjes zijn ook heerlijk bij Oosterse gerechten, zoals bami, en zorgen voor een verfrissende twist. Je kunt de…
Recept cantuccini met een vleugje citroen
Het is weer tijd voor een zomers bakrecept met citroen, want bijna alles met een vleugje citroen is zomers! We maken: Cantuccini, zo lekker! Helemaal als ze bikkelhard…
Sorbetijs maken van sinaasappels
Joe, heb je het weerbericht voor volgende week al even bekeken? Zomer! Heerlijke dagen van 24 graden. Tijd om de tuin klaar te maken en de vriezer vol…
No Comments