Sinds een paar maanden staat pasta alla norma hier regelmatig op het menu. Dat komt door Aaf en Lies de podcast (tip), hier komt het recept regelmatig voorbij. Hier is pasta alla norma inmiddels ook favoriet, zonder kappertjes, maar met Burrata! Wij noemen het de Pasta alla Norma van Bente. Geïnspireerd door het recept uit het boek van Ottolenghi. Het is echt een recept pasta alla norma dat je moet proberen.
Wat lees je in dit blog
(Lees verder onder de foto’s)
Wat heb je nodig voor de Pasta alla Norma
- 1 pak spaghetti
- 3 aubergines
- 120 ml milde olijfolie
- 5 teentjes knoflook
- 2 blikken tomaten op sap
- oregano
- chilivlokken gemalen
- zout
- versgemalen peper
- 1 eetlepel suiker
- geraspte pecorino of grana padano
- 1 bol burrata
- verse basilicum
Lees ook: Zelf verse pasta maken? Easy!
Zo maak je de Pasta alla Norma
- Verwarm de oven voor op 220 graden
- Snij de 3 aubergines in plakken van 1 cm en hussel ze met 120 ml olijfolie, flinke snuf zout en versgemalen peper. Leg een vel bakpapier op de plaat en leg de plakken aubergines erop. Bak de aubergines in 35 min lichtbruin.
- Maak ondertussen de saus. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in de hapjespan. Snij de knoflook in dunne plakjes en bak ze in 2 minuten lichtbruin. Doe 2 blikken tomaten, zout, chilivlokken, peper, gedroogde oregano en suiker bij de knoflook en laat ongeveer 10 minuutjes pruttelen. Maak de tomaten met een pollepel wat kleiner. Doe de aubergineplakken erbij en scheur de blaadjes basilicum erover. Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing en voeg bij de saus. Als laatste scheur je een bol burrata in stukken en verdeel over de spaghetti en klaar is je recept pasta alla norma! O ja, voor de finishing touch rasp je nog wat Pecorino of Grana Padano over je pasta en maak er een eenvoudige salade bij!
Smakelijk! Deze recept pasta alla norma is altijd een hit.
De geschiedenis van pasta alla norma
Pasta alla Norma is een iconisch gerecht uit de Siciliaanse keuken, met een rijke geschiedenis die diep geworteld is in de cultuur van het eiland. Het is fascinerend om te leren over de oorsprong en de ontwikkeling van recept pasta alla norma.
Oorsprong van pasta alla norma
Pasta alla Norma komt oorspronkelijk uit Catania, een stad aan de oostkust van Sicilië. Het gerecht wordt beschouwd als een eerbetoon aan de stad en haar rijke culinaire tradities. Een authentiek recept pasta alla norma komt dan vaak uit deze regio.
Waar komt de naam pasta alla norma vandaan
De naam “Pasta alla Norma” is een verwijzing naar de opera “Norma” van de beroemde Siciliaanse componist Vincenzo Bellini, die uit Catania kwam. Er wordt gezegd dat de naam werd gegeven door de toneelschrijver Nino Martoglio, die zo onder de indruk was van de smaak van het gerecht dat hij het vergeleek met Bellini’s meesterwerk, en uitriep: “Chista è ‘na vera Norma!” wat betekent “Dit is een echte Norma!” Dit verhaal maakt deel uit van de charme van een goed recept pasta alla norma.
Waar haal ik mijn recept inspiratie vandaan
Simpel
SIMPEL bevat gerechten die een lust voor het oog zijn en verleidelijk smaken.
Bakbijbel
Aan de hand van heldere instructies en duidelijke foto’s leert Rutger van den Broek je stap voor stap alle belangrijke basisbaktechnieken
Powerfood
In Friesland legde Rens Kroes de basis voor kennis van en interesse in gezonde voeding. Nog steeds vindt zij daar volop inspiratie voor nieuwe recepten.
15 minutes meals
In 15 minuten bevat meer dan zestig recepten met steeds één doel: met minimale tijdsinspanning maximale smaak. De gerechten zijn superlekker, gevarieerd en met seizoensproducten bereid.
Het boek van Jet
In dit boek geeft Jet haar favoriete recepten, praktische tips en persoonlijke verhalen voor als je o.a. graag gezond wilt eten.
Lekker & Simpel
Een kookboek met 200 recepten voor een lekker, simpel en snel avondmaal. Recepten die binnen 20 minuten op tafel staan