Daar is ie weer, de jaarlijkse appelplukblog. Dit jaar is hij iets anders dan andere jaren en deel ik een appelrecept uit mijn boek; appelchips.
Appels plukken in de tuin van mijn ouders
Vorig jaar maakte ik deze prachtige foto’s van Madee in de tuin bij mijn ouders. Alles op de foto’s vind ik perfect, de zon, de kleuren, het rommelige haar van Madee en haar net te kleine tuinbroek. Helaas hebben we nog geen tijd gehad om appels te plukken, maar hij staat op de planning voor volgende week. Van appelchips moet je meteen een hele bult maken. Want je blijft er van dooreten!
Wat lees je in dit blog
(lees verder onder de foto’s)
Wat heb je nodig om appelchips te maken
- kilo appels
- mandoline
- kaneel
- citroensap
(Hoe je de appelchips moet maken lees je onder de foto’s)
Zo maak je appelchips
Verwarm de oven voor op 100 graden. Was de appels en snij mooie dunne plakken met de mandoline. Je kunt de appels schillen, maar hoeft niet, de vitamientjes zitten immers onder de schil. Als je geen mandoline hebt snij je plakken met een mes. Zorg ervoor dat de plakken ongeveer even dik zijn. Doe de schijven in een mengkom en strooi hier kaneel en citroensap overheen. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg hierop de appelschijven. Zorg ervoor de de schijven elkaar niet raken en bak de schijven in ongeveer tweeëneenhalf uur krokant. Keer de appels na anderhalf uur. Als je schijven nog niet knapperig zijn is niet erg, bij het afkoelen worden ze nog wat krokanter.
(tekst gaat verder onder de foto’s)
Appelchips maken
Is het je gelukt om de appelchips te maken? Heb je tips om dit recept nog beter te maken? Laat het me gerust weten ok? Heb je dit blog ook al gelezen? Mo Lips van Kwantex maakte mijn appelchips uit Smûk.
Nog meer inspiratie nodig? Lees ook eens onderstaande blogs
Recept pasta alla norma van Bente
Sinds een paar maanden staat pasta alla norma hier regelmatig op het menu. Dat komt door Aaf en Lies de podcast (tip), hier komt het recept regelmatig voorbij….
Zandkoekjes met maandzaad en citroen
Alleen al om de geur zou je deze koekjes moeten bakken. Goddelijk! Zandkoekjes met citroen en maanzaad. Simpel, snel klaar koekjes en je hebt snel een hele stapel….
Warme lunch met Make & Take
Geluksmomentje wanneer je werklunch uit een warm soepje bestaat en een zelfgebakken brood ipv geplette boterhammen onderuit je tas. Het was toch vorige week vreselijk qua weer enzo….
Recept kokosmakronen met framboos
Ben je vergeten een cadeau te regelen voor een speciale gelegenheid? Geen zorgen, bak een flinke portie van deze heerlijke kokosmakronen met frambozen. Deze kokosmakronen zijn niet alleen…
Recept kwarkbrood met rozijnen
De tijd vliegt en voor je het weet, is het alweer tijd voor een gezellige voorjaarsbrunch! Ik hou van deze tijd van het jaar, vooral van het genieten…
Recept bokkenpootjestaart
Terug van weg geweest: het recept bokkenpootjestaart met tokkelroom. Anja is een goede vriendin en jaren geleden serveerde ze deze bokkenpootjestaart. Een familierecept en een dikke hit op…
Recept blondies met kokos, witte chocolade en frambozen
O, o, o wat zijn de dagen tussen Kerst en oud & nieuw gezellig! Volgepropt met leuke uitjes, nog teveel lekkers in de kasten en uitslapen. Volgende week…
Recept auberginedip (baba ganoush)
Het duurde even dat ik ze lekker vond. Ik weet nog precies waar dat omslagpunt lag. Tijdens een etentje bij wereldrestaurant Dara in Amersfoort kwam ik erachter hoe…
Een lunch van restjes
Voorkom voedselverspilling en maak met de Make & Take collectie van Brabantia de lekkerste lunches voor onderweg
Bloemkoolroosjes in zuur
Maak je borrelplank compleet met deze heerlijke zoetzure bloemkoolroosjes. Deze roosjes zijn ook heerlijk bij Oosterse gerechten, zoals bami, en zorgen voor een verfrissende twist. Je kunt de…
Recept cantuccini met een vleugje citroen
Het is weer tijd voor een zomers bakrecept met citroen, want bijna alles met een vleugje citroen is zomers! We maken: Cantuccini, zo lekker! Helemaal als ze bikkelhard…
Sorbetijs maken van sinaasappels
Joe, heb je het weerbericht voor volgende week al even bekeken? Zomer! Heerlijke dagen van 24 graden. Tijd om de tuin klaar te maken en de vriezer vol…
No Comments