Recepten

Bakzaterdag

Inmiddels is de zaterdag onze bakdag geworden. Rustig aan opstarten in joggingbroek en even niet turend op het scherm. De handen uit de mouwen en kneden op zaterdag. We ploegen door mijn kookboeken op zoeken naar een lekker recept voor koekjes bij de koffie of een lekker gevuld brood voor bij de borrel. Deze zaterdag trokken we alles uit de kast en bakten we koekjes en nog een appeltaart.

Bakken doe ik nooit alleen. Madee is altijd wel in voor een bakfeestje. Het resultaat is dan misschien iets minder strak en fotogeniek, maar de lol des te groter. We maakten eerst koekjesdeeg voor brosse koekjes met amandelschaafsel en een vleugje citroen.

Wat heb je nodig voor een flinke trommel vol:

  • 300 gram bloem
  • 200 gram roomboter
  • 150 gram witte basterd suiker
  • 1 eidooier
  • snuf zout
  • 0,5 theelepel baking soda
  • rasp van een halve citroen
  • amandelschaafsel
  • losgeklopt ei (om te bestrijken)

Hoe maak je de koekjes:

Doe alle ingrediënten in een kom, behalve het losgeklopte ei en het amandelschaafsel en kneed het deeg totdat je er een mooie bal van kunt maken. Leg de bal een half uur (in plastic folie) in de koelkast te rusten. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 170 graden.

Bestrooi je werkblad met een beetje bloem en rol het deeg uit tot ongeveer 0,4 millimeter dikte. Steek de koekjes uit met  vormpjes welke je leuk vindt en leg ze op de bakplaat. Bestrijk met met het losgeklopte ei en bestrooi rijkelijk met amandelschaafsel. Bak de koekjes in ongeveer 15 minuten goudbruin. Laat ze op het rooster afkoelen. Overheerlijk, echt!

En door met de appeltaart ;).

De appeltaart maakten we volgens dit recept. We hadden net wat te weinig deeg voor de bovenlaag, maar de krokante dikke korst overheerlijk. Wat is jouw favoriete zaterdag bakrecept? Pizza, notenbrood, kwarktaart? Deel je recept hieronder of via hallo@wimke.nl en wie weet maak ik jouw recept volgende week zaterdag.

doei!

Vond je het blog leuk om te lezen? Deel hem gerust 🙂

Andere blogs...

1 Reactie

  • Reageer
    Kristien Nys
    11 maart 2017 op 16:57

    Fijn, zo’n bakzaterdag. Hier proberen we ook regelmatig zoiets te doen. Doorgaans kookzondag: een hele dag met z’n allen in de keuken, om wat aan foodprepping voor de week te doen.

  • Laat een reactie achter