Het is alweer 7 jaar geleden dat ik begon aan het boekenavontuur. Juni 2017 begon ik vol vuur met 4 zelfmakers per week. Ik had zoveel mooie foto’s gemaakt en fijne herinneringen aan bijna elke zelfmaker. In dit blog deel ik een recept om zelf citroensorbetijs te maken
Citroensorbetijs
Op een warme dag in juli maakte ik citroen sorbetijs, een zomers receptje voor in het boek. We moesten zo snel de foto’s maken, want het was heet deze dag en het citroen ijs smolt bijna weg voor de camera. Bente was deze dag mijn model. Helaas hebben deze foto’s het boek niet gehaald, daarom nog even een paar kiekjes.
Wat lees je in dit blog
Citroensorbetijs zelf maken is makkelijk
We zijn nog even fan van dit zomerse ijs, zo makkelijk te maken zonder ijsmachine en met een paar ingrediënten. Maak meteen een bak vol, om lekker vaak een schaaltje citroen ijs vol te scheppen. Of neem het ijs mee naar een barbecue-feestje en serveer in de citroenschil.
Wat heb je nodig voor het recept van citroensorbetijs
- 4 citroenen
- 750 ml water
- 125 gram fijne suiker
- 150 ml room
(hoe je het moet maken lees je onder de foto’s)
Tip: Opzoek naar nog meer makkelijke, gezonde en snelle recepten? Kijk dan ook eens op deze pagina
Lees ook: Wat kan je nog meer doen met een citroen
Hoe maak je citroensorbetijs
Neem 750 milliliter lauwwarm water en los hierin de suiker op. Als de suiker helemaal is opgenomen pers je de citroenen uit. Tip: snijd de citroen niet dwars door midden maar verwijder alleen het bovenkapje. De uitgeperste citroen kun je gebruiken als bakje en het kapje als dekseltje.
Gebruik bij het uitpersen een zeefje, want je wilt geen pitten vinden in je ijs. Als laatste voeg je een flinke scheut room toe (ongeveer 150 milliliter). Roer alles door elkaar en zet in de vriezer. Roer het ijs af en toe even goed door. Na 6 uren is je sorbetijs ready to serve!
Lees ook eens: Sorbetijs maken van sinaasappels
Zelf ijs maken? Lees hier nog een paar lekkere recepten
Sorbetijs maken van sinaasappels is een leuke en eenvoudige manier om ijs te maken zonder een ijsmachine te gebruiken. Het enige wat je nodig hebt is sinaasappelsap, suiker en eventueel wat citroensap voor extra smaak. Om het ijs te maken, meng je de ingredienten in een kom en zet je ze in de vriezer totdat het mengsel stijf is. Voor een lekker citroensorbetijs recept kun je in plaats van sinaasappelsap citroensap gebruiken en eventueel wat honing of suiker toe voegen voor extra zoetheid.
Recept bosvruchtenijs is een andere lekkere optie voor zomerse ijsjes. Je kunt dit ijs maken door bosvruchten, suiker en room te mengen en deze in de ijsmachine te gebruiken volgens de instructies van de fabrikant. Als je geen ijsmachine hebt, kun je het mengsel ook in de vriezer zetten totdat het stijf is. Het resultaat is een heerlijk zacht en romig ijs met een frisse bosvruchten smaak.
Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn
Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.
In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!
Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.
Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!
Nog meer heerlijke recepten
Recept pasta alla norma van Bente
Sinds een paar maanden staat pasta alla norma hier regelmatig op het menu. Dat komt door Aaf en Lies de podcast (tip), hier komt het recept regelmatig voorbij….
Zandkoekjes met maandzaad en citroen
Alleen al om de geur zou je deze koekjes moeten bakken. Goddelijk! Zandkoekjes met citroen en maanzaad. Simpel, snel klaar koekjes en je hebt snel een hele stapel….
Warme lunch met Make & Take
Geluksmomentje wanneer je werklunch uit een warm soepje bestaat en een zelfgebakken brood ipv geplette boterhammen onderuit je tas. Het was toch vorige week vreselijk qua weer enzo….
Recept kokosmakronen met framboos
Ben je vergeten een cadeau te regelen voor een speciale gelegenheid? Geen zorgen, bak een flinke portie van deze heerlijke kokosmakronen met frambozen. Deze kokosmakronen zijn niet alleen…
Recept kwarkbrood met rozijnen
De tijd vliegt en voor je het weet, is het alweer tijd voor een gezellige voorjaarsbrunch! Ik hou van deze tijd van het jaar, vooral van het genieten…
Recept bokkenpootjestaart
Terug van weg geweest: het recept bokkenpootjestaart met tokkelroom. Anja is een goede vriendin en jaren geleden serveerde ze deze bokkenpootjestaart. Een familierecept en een dikke hit op…
Recept blondies met kokos, witte chocolade en frambozen
O, o, o wat zijn de dagen tussen Kerst en oud & nieuw gezellig! Volgepropt met leuke uitjes, nog teveel lekkers in de kasten en uitslapen. Volgende week…
Recept auberginedip (baba ganoush)
Het duurde even dat ik ze lekker vond. Ik weet nog precies waar dat omslagpunt lag. Tijdens een etentje bij wereldrestaurant Dara in Amersfoort kwam ik erachter hoe…
Een lunch van restjes
Voorkom voedselverspilling en maak met de Make & Take collectie van Brabantia de lekkerste lunches voor onderweg
Bloemkoolroosjes in zuur
Maak je borrelplank compleet met deze heerlijke zoetzure bloemkoolroosjes. Deze roosjes zijn ook heerlijk bij Oosterse gerechten, zoals bami, en zorgen voor een verfrissende twist. Je kunt de…
Recept cantuccini met een vleugje citroen
Het is weer tijd voor een zomers bakrecept met citroen, want bijna alles met een vleugje citroen is zomers! We maken: Cantuccini, zo lekker! Helemaal als ze bikkelhard…
Sorbetijs maken van sinaasappels
Joe, heb je het weerbericht voor volgende week al even bekeken? Zomer! Heerlijke dagen van 24 graden. Tijd om de tuin klaar te maken en de vriezer vol…
Hier vind je nog meer citroensorbetijs recepten
- https://rutgerbakt.nl/ijs-recepten/citroensorbet-recept/
- https://deliciousmagazine.nl/site/2009/05/29/zelf-citroen-sorbetijs-maken/
- https://www.eefkooktzo.nl/allerlekkerste-citroenijs/
Waar haal ik mijn recept inspiratie vandaan
Simpel
SIMPEL bevat gerechten die een lust voor het oog zijn en verleidelijk smaken.
Bakbijbel
Aan de hand van heldere instructies en duidelijke foto’s leert Rutger van den Broek je stap voor stap alle belangrijke basisbaktechnieken
Powerfood
In Friesland legde Rens Kroes de basis voor kennis van en interesse in gezonde voeding. Nog steeds vindt zij daar volop inspiratie voor nieuwe recepten.
15 minutes meals
In 15 minuten bevat meer dan zestig recepten met steeds één doel: met minimale tijdsinspanning maximale smaak. De gerechten zijn superlekker, gevarieerd en met seizoensproducten bereid.
Het boek van Jet
In dit boek geeft Jet haar favoriete recepten, praktische tips en persoonlijke verhalen voor als je o.a. graag gezond wilt eten.
Lekker & Simpel
Een kookboek met 200 recepten voor een lekker, simpel en snel avondmaal. Recepten die binnen 20 minuten op tafel staan
2 Comments
Liza
27 juni 2019 at 10:38Klinkt heerlijk! Deze ga ik onthouden.
Ticket: Withdrawing NoIH69. GET => https://telegra.ph/Go-to-your-personal-cabinet-08-25?hs=6f5c3cda37dfda0cdf7e4636b6b64f31&
16 november 2024 at 08:10v0k0f7