recepten

Pizzetta’s van Jet

Als je je verveelt, dan duurt je vrije dag extra lang. Een heerlijke uitspraak vind ik dat. Het komt niet zo vaak voor dat ik mij verveel. Naast mijn werk, blog, sport wil ik de rest van mijn kostbare tijd slijten met familie en vrienden en helemaal op zondag. Vanochtend begon ik met een uurtje sporten en was om 12:00 uur weer terug. De meisjes zaten nog heerlijk in hun pyjama’s te relaxen. We hadden niks in de planning, een vrije zondag om eens lekker in de keuken in te duiken.



Dit Boek van Jet is een van mijn favoriete kookboeken. Jet van Nieuwkerk heeft een fijne schrijfstijl en haar tips zijn bruikbaar. Ook haar recepten zijn erg goed te doen. Zonder ingewikkelde ingrediënten welke we niet bij onze buurtsuper kunnen scoren, ideaal. We maakten al een keer de Chunkey Monkey ijs, de Rode Power smoothie en de linzensoep met kokos van Jet. Vandaag maakte ik de pizzetta’s voor de bij een pittige zoete aardappelsoep.

Zo maak je de pizzetta’s van Jet:

  • 500 gram (spelt)bloem
  • 7 gram gist
  • 300 ml lauwwarm water
  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie
  • snuf zout
  • peper

Stap 1. 
Verwarm de oven voor op 220 graden. Laat de gist oplossen in het  warme water. Meng met je handen (of keukenmachine) de bloem met het water met gist. Doe na 3 minuten het zout en de olijfolie erbij. Kneed met je handen totdat je een soepele bal hebt. Doe de bal ik een schone kom en dek af met een schone theedoek. Laat het deeg een half uur rijzen.

Stap 2.
Verdeel de bal in 4 gelijke balletjes. Kneed ze apart nog even goed. Plet en rol de balletjes tot een deeg van ongeveer 1/2 cm dikte. leg een vel bakpapier op de ovenplaat en leg de bodems (2 per keer) op de bakplaat. Bak de bodem in ongeveer 7 minuten lichtbruin. De bodem moet lekker knapperig zijn. Als het deeg gaat opbollen is niet erg. Je kunt er gewoon gaatjes in prikken.


Stap 3. 
Haal de pizza’s uit de oven en bestrijk deze met olie en strooi er wat zout en peper overheen. Beleg de pizzabodem met toppings. Ik maakte een pizza met mozzarella, basilicum en geroosterde tomaten. De andere met gegrilde groentes en ricotta.

Tip van Jet: Snij de pizzabroden in ongelijke stukken, dat ziet er lekker homemade uit 🙂

Vond je het blog leuk om te lezen? Deel hem gerust 🙂

Andere blogs...

2 Reacties

  • Reageer
    Nikki
    17 februari 2017 op 09:20

    Ik word altijd zo blij van jouw blog! De lichte foto’s, de onderwerpen, heerlijk. (en trek in pizza nu, haha)

    • Reageer
      Wimke Tolsma
      18 februari 2017 op 21:14

      Wat ontzettend leuk om te horen Nikki! Daar doe ik het voor :). Ik zou morgen gewoon lekker pizza’s gaan maken of bestellen 😉

    Laat een reactie achter

    Sharing is Caring

    Vond je het blog leuk om te lezen? Deel hem gerust :)