Op warme dagen moet je goed drinken. Aan het eind van de middag merk ik direct als ik te weinig water heb gehad, want ik krijg snel hoofdpijn. Dat is vervelend, maar dan weet ik wel dat ik extra moet drinken. Soms kies ik voor rabarberlimonade, maar meestal ga ik voor lauwwarm water. Het drinkt makkelijker weg dan koud water en voorkomt brainfreeze en darmproblemen.
Wat lees je in dit blog
Zelf rabarberlimonade maken
Maar elke dag 6 glazen lauwwater is ook heel ongezellig en we willen ook wel eens wat anders. Net als de meiden. De hele dag limo of frisdrank doen we niet. Maar af en toe een glaasje home-brew limonade met wat suiker moet kunnen. Helemaal op zomerse dagen als deze. Zelf vind ik gekookte koude rabarber heerlijk. Een kloddertje door de yoghurt of lekker uit een bakje. Ik ben hier in huis de enige die van een schaaltje rabarber kan genieten. Volgens mijn medebewoners zitten er teveel draden in en is het zuur. Maar als je er limonade van maakt is het een ander verhaal, dan is rabarber heerlijk fris. Ik maakte zelf de rabarberlimonade.
Lees ook: Is het tijd voor een vitamine-c boost? Maak dan eens een limonade vol vitamines. Ik kreeg de tip om thee te maken van een schijfje citroen, een paar peulen kardemom en een plakje gember. Een heerlijke vitamine-c boost en dus super voor je weerstand. Dit geldt overigens ook voor zelfgemaakte rabarberlimonade.
Lees ook: Limonade zonder alcohol? Jazeker! En nog lekker ook.
Wat heb je nodig voor 1 liter rabarberlimonade?
- 1 liter water
- 4 stengels rabarber
- ongeveer 8 (overrijpe) aardbeien
- sap van 1 citroen
- 1 theelepel gemberrasp
- 100 gram rietsuiker
Hoe maak je de rabarberlimonade
- Was de rabarber en snij de rabarber in kleine stukjes (ongeveer 1 cm)
- Doe de rabarber in een pan met 1 liter koud water.
- Pers de citroen uit, rasp de gember en voeg de aardbeien in stukje gesneden toe.
- Breng het water aan de kook.
- Laat het water 20 minuten zacht koken.
- Zeef de rabarberlimonade boven een kan
- Laat het goed afkoelen voordat je het in de koelkast zet
- Serveer met een takje munt of een paar schijfjes citroen.
- Geniet van je zelfgemaakte rabarberlimonade.
Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn
Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.
In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!
Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.
Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!
Lees ook: Rabarber met aardbeien
Nog meer lekkere recepten lees je hier
Recept pasta alla norma van Bente
Sinds een paar maanden staat pasta alla norma hier regelmatig op het menu. Dat komt door Aaf en Lies de podcast (tip), hier komt het recept regelmatig voorbij….
Zandkoekjes met maandzaad en citroen
Alleen al om de geur zou je deze koekjes moeten bakken. Goddelijk! Zandkoekjes met citroen en maanzaad. Simpel, snel klaar koekjes en je hebt snel een hele stapel….
Warme lunch met Make & Take
Geluksmomentje wanneer je werklunch uit een warm soepje bestaat en een zelfgebakken brood ipv geplette boterhammen onderuit je tas. Het was toch vorige week vreselijk qua weer enzo….
Recept kokosmakronen met framboos
Ben je vergeten een cadeau te regelen voor een speciale gelegenheid? Geen zorgen, bak een flinke portie van deze heerlijke kokosmakronen met frambozen. Deze kokosmakronen zijn niet alleen…
Recept kwarkbrood met rozijnen
De tijd vliegt en voor je het weet, is het alweer tijd voor een gezellige voorjaarsbrunch! Ik hou van deze tijd van het jaar, vooral van het genieten…
Recept bokkenpootjestaart
Terug van weg geweest: het recept bokkenpootjestaart met tokkelroom. Anja is een goede vriendin en jaren geleden serveerde ze deze bokkenpootjestaart. Een familierecept en een dikke hit op…
Recept blondies met kokos, witte chocolade en frambozen
O, o, o wat zijn de dagen tussen Kerst en oud & nieuw gezellig! Volgepropt met leuke uitjes, nog teveel lekkers in de kasten en uitslapen. Volgende week…
Recept auberginedip (baba ganoush)
Het duurde even dat ik ze lekker vond. Ik weet nog precies waar dat omslagpunt lag. Tijdens een etentje bij wereldrestaurant Dara in Amersfoort kwam ik erachter hoe…
Een lunch van restjes
Voorkom voedselverspilling en maak met de Make & Take collectie van Brabantia de lekkerste lunches voor onderweg
Bloemkoolroosjes in zuur
Maak je borrelplank compleet met deze heerlijke zoetzure bloemkoolroosjes. Deze roosjes zijn ook heerlijk bij Oosterse gerechten, zoals bami, en zorgen voor een verfrissende twist. Je kunt de…
Recept cantuccini met een vleugje citroen
Het is weer tijd voor een zomers bakrecept met citroen, want bijna alles met een vleugje citroen is zomers! We maken: Cantuccini, zo lekker! Helemaal als ze bikkelhard…
Sorbetijs maken van sinaasappels
Joe, heb je het weerbericht voor volgende week al even bekeken? Zomer! Heerlijke dagen van 24 graden. Tijd om de tuin klaar te maken en de vriezer vol…
1 Comment
Stella
3 juni 2017 at 22:32dat klinkt lekker, ga ik eens proberen!