Iedere keer als in de supermarkt kom neem ik een bos radijsjes mee. Ik doe ze door de salade, in plakjes op een stukje brood met kaas, op de borrelplank of net als vroeger in plakjes op een cracker en dan rijkelijk Aromat erover. Ken je Aromat nog, dat gele strooizout in dat gele ronde busje. Maar goed, er lagen drie bossen radijs in de koelkast. Hier moest ik wat mee doen. Ik legde ze in het zuur om er nog langer van te genieten. Ik ging aan de slag om de radijs in te maken. (Lees verder onder de foto’s) Lees ook: Recepten bloemkoolroosjes in zuur Lees ook: Wat kun je allemaal maken met een citroen Welke ingrediĆ«nten heb je nodig? Zo kan je de radijs inmaken Was de radijsjes en haal het worteltje van de radijs. Snij met een mandoline de radijsjes in dunnen plakjes. Denk om je vingers! Tip; laat het steeltje aan de radijs zitten, dan gaat het makkelijker er bespaar je je vingers. Neem een weckpot en kook deze uit. Doe alle ingrediĆ«nten (behalve de radijsschijfjes) in een pannetje en laat het koken. Doe de radijsjes in de steriele pot en schenk het kookvocht over … Meer lezen over Maak zelf radijsjes in zuur
Kopieer en plak deze URL in je WordPress site om in te sluiten
Kopieer en plak deze code in je site om in te sluiten