Terug van weg geweest: het recept bokkenpootjestaart met tokkelroom. Anja is een goede vriendin en jaren geleden serveerde ze deze bokkenpootjestaart. Een familierecept en een dikke hit op verjaardagen! Ik maakte de taart en mocht het recept van de bokkenpootjestaart delen op mijn blog. Door een nieuwe website was ie verdwenen. Totdat we bedachten dat een bokkenpootjestaart toch wel weer superlekker zijn zijn voor Madee haar 13de(!) verjaardag.
Wat lees je in dit blog
(lees verder onder de foto’s)
Lees ook: Ontdek hoe je zelf heerlijke fudge kunt maken met dit eenvoudige recept. Verwen jezelf of verras anderen met deze smaakvolle lekkernij.
Lees ook: Ontdek mijn heerlijke kwarkbrood recept met rozijnen! Dit luchtige en gezonde brood is perfect als ontbijt of tussendoortje. Makkelijk te maken en verrukkelijk van smaak.
Recept bokkenpootjestaart met tokkelroom (voor volwassenen)
- 2 pakken bokkenpootjes
- 1 fles tokkelroom
- 500 ml slagroom
- 2 zakjes klopfix
- 3 zakjes vanillesuiker
- cake (basiscake uit de supermarkt)
Hoe maak je de bokkenpootjestaart
Neem een ronde bakvorm van 23cm doorsnee. Leg een stuk bakpapier op de bodem. Bedek de bodem met dunne plakken (ongeveer 1cm) cake. Snij bokkenpootjes in de lengte door de midden en zet ze staand tegen de rand van het bakbik (wel de goede kant aan de buitenkant zetten ). Door de cake blijven ze goed staan.
Klop de slagroom met de vanillesuiker en klopfix totdat deze zo dik is dat je de kom op de kop kunt houden. Spatel er 300 ml Tokkelroom door , meer mag natuurlijk ook. Verkruimel een heel pak bokkenpootjes tot grove stukken. Doe op de cake de eerste laag slagroom en beleg met bokkenpootjes kruimels. Doe de tweede laag slagroom en zet de taart minimaal 3 uren in de koelkast. Doe voordat je de taart aansnijdt nog een laag verkruimelde bokkenpootjes erover, die zijn nog lekker knapperig en een paar hele koekjes en GENIET!
Dank Anja voor dit heerlijke bokkenpootjes recept!
Wat ook lekker is, door de tokkelroom te vervangen door Advocaat. Of zonder drank dan is hij kidsproof.
PS. voor de kinderen maakten we een monchoutaart. Altijd een succesnummer, zal ik ook eens delen 😉
Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn
Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.
In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!
Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.
Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!
Recept pasta alla norma van Bente
Sinds een paar maanden staat pasta alla norma hier regelmatig op het menu. Dat komt door Aaf en Lies de podcast (tip), hier komt het recept regelmatig voorbij….
Zandkoekjes met maandzaad en citroen
Alleen al om de geur zou je deze koekjes moeten bakken. Goddelijk! Zandkoekjes met citroen en maanzaad. Simpel, snel klaar koekjes en je hebt snel een hele stapel….
Warme lunch met Make & Take
Geluksmomentje wanneer je werklunch uit een warm soepje bestaat en een zelfgebakken brood ipv geplette boterhammen onderuit je tas. Het was toch vorige week vreselijk qua weer enzo….
Recept kokosmakronen met framboos
Ben je vergeten een cadeau te regelen voor een speciale gelegenheid? Geen zorgen, bak een flinke portie van deze heerlijke kokosmakronen met frambozen. Deze kokosmakronen zijn niet alleen…
Recept kwarkbrood met rozijnen
De tijd vliegt en voor je het weet, is het alweer tijd voor een gezellige voorjaarsbrunch! Ik hou van deze tijd van het jaar, vooral van het genieten…
Recept bokkenpootjestaart
Terug van weg geweest: het recept bokkenpootjestaart met tokkelroom. Anja is een goede vriendin en jaren geleden serveerde ze deze bokkenpootjestaart. Een familierecept en een dikke hit op…
Recept blondies met kokos, witte chocolade en frambozen
O, o, o wat zijn de dagen tussen Kerst en oud & nieuw gezellig! Volgepropt met leuke uitjes, nog teveel lekkers in de kasten en uitslapen. Volgende week…
Recept auberginedip (baba ganoush)
Het duurde even dat ik ze lekker vond. Ik weet nog precies waar dat omslagpunt lag. Tijdens een etentje bij wereldrestaurant Dara in Amersfoort kwam ik erachter hoe…
Een lunch van restjes
Voorkom voedselverspilling en maak met de Make & Take collectie van Brabantia de lekkerste lunches voor onderweg
Bloemkoolroosjes in zuur
Maak je borrelplank compleet met deze heerlijke zoetzure bloemkoolroosjes. Deze roosjes zijn ook heerlijk bij Oosterse gerechten, zoals bami, en zorgen voor een verfrissende twist. Je kunt de…
Recept cantuccini met een vleugje citroen
Het is weer tijd voor een zomers bakrecept met citroen, want bijna alles met een vleugje citroen is zomers! We maken: Cantuccini, zo lekker! Helemaal als ze bikkelhard…
Sorbetijs maken van sinaasappels
Joe, heb je het weerbericht voor volgende week al even bekeken? Zomer! Heerlijke dagen van 24 graden. Tijd om de tuin klaar te maken en de vriezer vol…
No Comments