Wij hadden zin in taart, een taart om te vieren dat het zondag is en dat het zonnetje schijnt. Waarom is er vaak alleen maar taart bij een verjaardag, bruiloft of als je geslaagd bent? Het is toch veel leuker als er bijna elke dag wat te vieren valt. Maar wij hadden dus zin in taart, eentje die niet vier uren moet opstijven in de koelkast of twee uren in de oven. Een lekker-snel-klaar broodtaart. Lees hieronder het recept van de broodtaart.
(lees verder onder de foto’s)
Wat heb je nodig om deze broodtaart maken:
- 1 klein Turks brood
- 1 bakje mascarpone (250 gram)
- 3 eetlepels lemoncurd
- Fruit wat je lekker vindt (bijvoorbeeld aardbeien, frambozen, blauwe bessen, bramen, rode besjes, passievrucht)
- Verse munt
- Poedersuiker
(tekst gaat door onder de foto)
We gaan aan de slag om de broodtaart te maken!
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij het brood horizontaal door de helft en stop beide helften voor ongeveer 15 minuten in de oven. Wanneer het brood in de oven zit kun je vast met je kinderen aan de slag met het snijden van het fruit. Meng ook het hele bakje mascarpone met de lemoncurd totdat je een gladde massa hebt.
Tijd om de broodtaart te gaan beleggen 🙂
Haal het brood uit de oven en laat het afkoelen. Smeer op de binnenkant de helft van het mascarpone-lemoncurd mengsel. Leg de bovenkant van het brood op het mengsel en smeer de bolle kant van het brood in met de rest van het mascarpone-mengsel. Nu kan het grote versieren beginnen en de kinderen kunnen hier prima bij helpen. Strooi rijkelijk met het fruit en je hoeft niet precies te werken. Hoe rommeliger hoe beter. Strooi als laats de munt over de taart. knip of scheur de munt in kleine stukjes. Maak de taart helemaal af met poedersuiker. Strooi de suiker erover vlak voordat je de broodtaart serveert. Dan heeft de taart het hoogste wauw-gehalte.
(tekst loopt door onder de foto’s)
Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn
Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.
In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!
Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.
Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!
Nog meer inspiratie nodig? Lees dan ook eens onderstaande blogs met heerlijke recepten:
Recept pasta alla norma van Bente
Sinds een paar maanden staat pasta alla norma hier regelmatig op het menu. Dat komt door Aaf en Lies de podcast (tip), hier komt het recept regelmatig voorbij….
Zandkoekjes met maandzaad en citroen
Alleen al om de geur zou je deze koekjes moeten bakken. Goddelijk! Zandkoekjes met citroen en maanzaad. Simpel, snel klaar koekjes en je hebt snel een hele stapel….
Warme lunch met Make & Take
Geluksmomentje wanneer je werklunch uit een warm soepje bestaat en een zelfgebakken brood ipv geplette boterhammen onderuit je tas. Het was toch vorige week vreselijk qua weer enzo….
Recept kokosmakronen met framboos
Ben je vergeten een cadeau te regelen voor een speciale gelegenheid? Geen zorgen, bak een flinke portie van deze heerlijke kokosmakronen met frambozen. Deze kokosmakronen zijn niet alleen…
Recept kwarkbrood met rozijnen
De tijd vliegt en voor je het weet, is het alweer tijd voor een gezellige voorjaarsbrunch! Ik hou van deze tijd van het jaar, vooral van het genieten…
Recept bokkenpootjestaart
Terug van weg geweest: het recept bokkenpootjestaart met tokkelroom. Anja is een goede vriendin en jaren geleden serveerde ze deze bokkenpootjestaart. Een familierecept en een dikke hit op…
Recept blondies met kokos, witte chocolade en frambozen
O, o, o wat zijn de dagen tussen Kerst en oud & nieuw gezellig! Volgepropt met leuke uitjes, nog teveel lekkers in de kasten en uitslapen. Volgende week…
Recept auberginedip (baba ganoush)
Het duurde even dat ik ze lekker vond. Ik weet nog precies waar dat omslagpunt lag. Tijdens een etentje bij wereldrestaurant Dara in Amersfoort kwam ik erachter hoe…
Een lunch van restjes
Voorkom voedselverspilling en maak met de Make & Take collectie van Brabantia de lekkerste lunches voor onderweg
Bloemkoolroosjes in zuur
Maak je borrelplank compleet met deze heerlijke zoetzure bloemkoolroosjes. Deze roosjes zijn ook heerlijk bij Oosterse gerechten, zoals bami, en zorgen voor een verfrissende twist. Je kunt de…
Recept cantuccini met een vleugje citroen
Het is weer tijd voor een zomers bakrecept met citroen, want bijna alles met een vleugje citroen is zomers! We maken: Cantuccini, zo lekker! Helemaal als ze bikkelhard…
Sorbetijs maken van sinaasappels
Joe, heb je het weerbericht voor volgende week al even bekeken? Zomer! Heerlijke dagen van 24 graden. Tijd om de tuin klaar te maken en de vriezer vol…
No Comments