Ja hoor, daar is de feestmaand! En die gaan we eens flink meepakken. De kerstboom staat te wennen in de garage en er staan genoeg leuk uitjes op de planning. Ik ging aan de slag met een recept om een heerlijke brownietaart te maken.
Wat lees je in dit blog?
Alle ingrediënten voor een brownietaart
Om de feestvreugde te verhogen stuurde Appie een kerstpakket met alle ingrediënten voor een brownietaart met mascarpone en warme kersen. En omdat ik jullie deze chocoladebom ook gun lees je verder op dit blog het recept om zelf een brownietaart te maken.
(lees verder onder de foto’s)
Tip: Opzoek naar nog meer makkelijke, gezonde en snelle recepten? Kijk dan ook eens op deze pagina
Welke ingrediënten heb je nodig om een brownietaart te maken
- 125 gram roomboter + extra om in te vetten
- 1 vanillestokje
- 200 gram pure chocolade 85%
- 3 eieren
- 150 gram lichtbruine basterdsuiker
- 1 bakje mascarpone
- 1 pot kersen (voor de koude variant vlaaivulling kersen)
- snuf zout
- 2 eetlepels bloem
- poedersuiker
- amandelsnippers
Hoe maak je een brownietaart
Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet alvast de springvorm (20cm doorsnede) in en bedek de bodem met bakpapier. Smelt de boter in een steelpan. Hak de chocolade in stukjes en doe dit bij de boter. Laat de chocolade helemaal smelten. Snij de vanillestokjes open en schraap het vanillemerg eruit.Doe de vanillemerg en de eieren in een kom en mix ongeveer 5 minuten tot het licht en luchtig is. Voeg al mixend de basterdsuiker toe. Mix 3 minuten tot het mengsel stijver wordt. Meng 4 eetlepels mascarpone erdoor. De rest bewaar je voor de toplaag.
Voeg het chocolademengsel, de bloem en een snuf zout door het eimengsel. Schenk het gemixte beslag in de springvorm en bak in ongeveer 45 minuten in het midden van de oven. Als de taart klaar is laat je hem 15 minuten afkoelen en haal dan de springvorm eraf. Laat de taart nog eens 45 minuten afkoelen.
In het originele recept maken ze een toplaag van geklopte mascarpone en warme kersen. Ik maakte een koude variant. Meng een halve bus poedersuiker met de mascarpone zodat de mascarpone zacht en smeuïg wordt. Smeer de mascarpone mengsel over de afgekoelde taart. Neem een blikje vlaai vulling kersen en verdeel de helft van het blikje over de taart. Voor de finishing touch rooster je een handje vol amandelsnippers in een koekenpan en strooi dit over de kersen. Als laatst kun je nog de cacaostrooier pakken. Strooi rijkelijk, maar hoeft niet.
Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn
Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.
In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!
Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.
Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!
Waar haal ik mijn recept inspiratie vandaan
Simpel
SIMPEL bevat gerechten die een lust voor het oog zijn en verleidelijk smaken.
Bakbijbel
Aan de hand van heldere instructies en duidelijke foto’s leert Rutger van den Broek je stap voor stap alle belangrijke basisbaktechnieken
Powerfood
In Friesland legde Rens Kroes de basis voor kennis van en interesse in gezonde voeding. Nog steeds vindt zij daar volop inspiratie voor nieuwe recepten.
15 minutes meals
In 15 minuten bevat meer dan zestig recepten met steeds één doel: met minimale tijdsinspanning maximale smaak. De gerechten zijn superlekker, gevarieerd en met seizoensproducten bereid.
Het boek van Jet
In dit boek geeft Jet haar favoriete recepten, praktische tips en persoonlijke verhalen voor als je o.a. graag gezond wilt eten.
Lekker & Simpel
Een kookboek met 200 recepten voor een lekker, simpel en snel avondmaal. Recepten die binnen 20 minuten op tafel staan
No Comments