Recepten

Recept stoofpot met abrikozen en bier

Abrikozen, bruin bier, wortel en runderlappen, de basis voor een heerlijke (herfst) stoofpot met een salade van gekaramelliseerde pecannoten en abrikozen geserveerd met aardappelpartjes.

Boterzacht

Minimaal 4 uren heeft mijn stoofpotje staan pruttelen en nog steeds krijg ik het vlees niet zo boterzacht zoals mijn moeder dat altijd krijgt, zo zacht dat het van mijn vork afvalt. Maar bij dit stoofpot recept is het wel gelukt! En ik ga hem nog een keer maken en dan probeer ik het met een vettere vleessoort bijvoorbeeld sukadelappen van de scharrelslager. In deze blog deel ik mijn recept stoofpot met je.

(lees het recept van de stoofpot met abrikozen en bier onder de foto’s)

herfststoofpotje in een Iittalapan met abrikozen en bier - wimke.nl
herfststoofpotje in een Iittalapan met abrikozen en bier - wimke.nl

Lees ook: Nog meer heerlijke recepten vind je hier

Braadpan Italla - wimke.nl

Recepten

Heerlijke snelle recepten die voor iedereen gemakkelijk te maken zijn, zoals een tulband met Kerstzelf pasta maken tot een heerlijke foccasia met vijgen.

herfststoofpotje in een Iittalapan met abrikozen en bier - wimke.nl

De ingrediënten voor een stoofpot met abrikozen en bier

  • 500 gram stoofvlees (sucadelappen, runderlappen)
  • 2 uien
  • 3 knoflooktenen
  • 1 eetlepel boter of olie
  • 1 flesje bruin bier
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 3 laurierblaadjes
  • 3 kruidnagels
  • eetlepel mosterd
  • 400 gram winterpeen
  • 250 gram gedroogde abrikozen

Aan de slag met het maken van het stoofpotje

Verwarm de boter of olie in de braadpan. Doe de gesnipperde ui erbij totdat deze glazig wordt. Doe dan het vlees, knoflook, laurier en kruidnagel erbij. Als het vlees mooi bruin wordt doe je de mosterd, tomatenpuree en bier erbij. Doe de deksel op de pan en zet het vuur laag. Laat het minimaal 4 uur stoven. Doe na 3 uur de winterpeen (grof gesneden) en abrikozen erbij. Roer tijdens het stoven het vlees af en toe om. Let erop dat er wel genoeg vocht in de pan blijft. Giet er anders een beetje heet water bij. Aan een gezellig gedekte tafel smaakt de stoofpot nog lekkerder! Ik gebruikte mijn servies welke ik met kerst uit de kast haal en maakte het stoofpotje in de prachtige braadpan van Iittala. Deze pan mag gewoon op tafel staan :).

herfststoofpotje met abrikozen en bier - wimke.nl

fonQ

Deze blog maakte ik in samenwerking met fonQ. Ik werk alleen samen met merken en bedrijven die goed bij mij en mijn blog passen.

Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn

Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.

In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!

Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.

Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!

  • 5 sterren via Bol.com ★★★★★ 4,9/5 (34 reviews)
  • 60 zelfmakers & recepten
  • 256 pagina’s
  • 24,95 en gratis verzending!

Recept bokkenpootjestaart

Terug van weg geweest: het recept bokkenpootjestaart met tokkelroom. Anja is een goede vriendin en jaren geleden serveerde ze deze bokkenpootjestaart. Een familierecept en een dikke hit op…

Lees meer…

Bloemkoolroosjes in zuur

Maak je borrelplank compleet met deze heerlijke zoetzure bloemkoolroosjes. Deze roosjes zijn ook heerlijk bij Oosterse gerechten, zoals bami, en zorgen voor een verfrissende twist. Je kunt de…

Lees meer…

No Comments

    Leave a Reply