Recepten

Vier de lente met carrotcake


Ik stel voor dat we een nationale feestdag maken van 21 maart, vier de lente. Een moment waar we heel lang naar uit kijken dan is de lente eindelijk daar: hoera! Dat moeten we vieren met boeketten narcissen, krokussen, misschien een voorjaarskaartje op de post en zelfgemaakte carrotcake met citroentopping. Klinkt lang niet slecht als ik er zo over nadenk. Ik kan nog even doorgaan, dat we dan massaal alle was weer buiten ophangen (klinkt wel heel huisvrouwerig), de picknicktafel inwijden met een uitgebreide lunch en giga bossen bloesemtakken op tafel zetten. De aftrap van de lente!


Ik maakte een een eenvoudige wortelplaatcake met een frisse lentetopping met citroen. Hier komt het recept:

Wat heb je nodig voor het maken van een carrotcake met citroentopping:

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 theelepels speculaaskruiden
  • 200 gram bruine basterdsuiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 3 eieren
  • snuf zout
  • 2 winterpenen (ongeveer 400 gram)
  • 100 ml zonnebloemolie

Voor de topping:

  • 185 gram roomkaas
  • 150 gram poedersuiker
  • 1 biologische citroen

Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Neem een rechthoekige ovenschaal of een brownievorm en bekleed deze met bakpapier. Doe de basterdsuiker, eieren en olie in een kom en klop met een mixer 3 min. Voeg het meel, bakpoeder, speculaaskruiden en zout toe. Rasp de schone winterpenen
en voeg deze rustig roerend toe. Schep het beslag in de vorm.

Bak de worteltaart in het midden van de oven ongeveer 45 minuten gaar. Laat de cake afkoelen op een rooster.  Meng de roomkaas en de poedersuiker door elkaar. Rasp de schil van de citroen en pers hem uit. Roer het sap door het glazuur en bestrijk de taart ermee. Bestrooi de afgekoelde taart met het citroenrasp en serveer!

Vier de lente!

Morgen zijn Elske en ik op Creative Life, zien we je daar?

Vond je het blog leuk om te lezen? Deel hem gerust 🙂

Andere blogs...

Geen reacties

Laat een reactie achter